Дробилки за Клони

Дробилка за клони, ниски цени и широка гама от машини

Работата в градината не е нужно да е стресираща и неприятна. Почистването на големи терени от дървесни отпадъци може да е лесно, бързо и ефикасно. Поради този факт си позволяваме да Ви представим нашите висококачествени дробилки за клони, които улесняват работния процес, както на мнозина специалисти с дългогодишен опит, така и на много любители в градинарството, фермери отглеждащи овощни градини, лозови масиви, собственици на дървообработващи предприятия и др. Шредерът за дърва и клони е отличен помощник във вашата градина. С негова помощ можете да надробите бързо и лесно храсти, клони, шума и други биоотпадъци до ситен дървесен чипс. Машините са много компактни, удобни и изключително лесни за употреба.

Градински Дробилки
Шредер за клони и дърва
LS 65 CH е нашият ...

95 kg

0,9 ÷1,6 m3/per hour

51 mm
Градинска дробилка за дърва и клони
След дебюта си ...

130 kg

1,6 ÷ 2,8 m3/h

80 mm
Дробилка за клони, прикачена към влекач и ...

130 kg

1,6 ÷ 2,8 m3/h

80 mm
Градинска дробилка LS 95/GX
Тази шредер от ново ...

130 kg

1,6 ÷ 2,8 m3/h

80 mm
Дробилка за клони, прикачена към влекач, ...

130 kg

1,6 ÷ 2,8 m3/h

80 mm
Градинска дробилка за клони с електрическо ...

222 kg

1,6 ÷ 2,8 m3/per hour

80 mm
Дробилки Ремарке
Дробилка за клони с шаси без спирачки
Тази мобилна ...

630 kg

3 ÷ 8 m3/h

100 mm
Дробилка за клони с шаси и спирачки LS 100/27 ...

630 kg

3 ÷8 m3/h

100 mm
Дробилка за клони с шаси без спирачки LS 150/27 ...

750 kg

5-10 m3/h

150 mm
Дробилка за клони с шаси LS 160 PGB
LS 160 PGP е ...

750 kg

12 ÷16 m3/h

160 mm
Дробилка за дървесина с шаси без спирачки
Имаме ...

750 kg

8 ÷ 12 m3/h

150 mm
Дробилка за клони с шаси LS 160 PPB
Този модел е ...

750 kg

12 ÷16 m3/h

160 mm
Компактна дробилка за дърва и клони с шаси без ...

750 kg

12 ÷16 m3/h

160 mm
НОВА компактна дробилка за клони и дърва с шаси ...

750 kg

12 ÷16 m3/h

160 mm
НОВА компактна дробилка за клони
Тази мобилна ...

750 kg

12 ÷16 m3/hod

160 mm
НОВА компактна дробилка със спирачно шаси
LASKI LS ...

750 kg

12 ÷16 m3/hod

160 mm
Дробилка за клони с шаси със спирачки Laski LS 160 ...

920 kg

12 ÷16 m3/hod

160 mm
Дробилката LS 160 AB е първата електрическа ...

950 kg

12 ÷16 m3/hod

160 mm
Верижни Дробилки
Верижна дробилка за клони в тежки условия
LS 160 ...

1250 kg

12 ÷ 16 m3/h

160 mm
Дробилки за Трактор
Прикачна дробилка за клони за трактор LS 150 ...

778 kg

ca. 7-12 m3/hr

160 mm
Дробилка за клони и дърва LS 150 TS
Това е нашият ...

900 kg

ca. 7-12 m3/hr

160 mm
Дробилка за клони LS 160 T (540 об/мин)
Имаме ...

568 kg

ca. 12 ÷ 16 m3/hr

160 mm
Прикачна дробилка за клони и дърва LS 160 T (1000 ...

568 kg

ca. 12 ÷ 16 m3/hr

160 mm
Дробилка за клони и дърва LS 200 T
LASKI LS 200 T ...

980 kg

ca. 10-15 m3/hr

200 mm
Прикачена дробилка за клони
LASKI LS 95 T е нашият ...

150 kg

1,6 ÷ 2,8 m3/per hour

80 mm

Често Задавани Въпроси:

За да подберете най-правилният модел шредер за клони, е нужно да се консултирате с нашите консултанти, които са професионалисти в тази област. За да се определи кой е най-правилният за вас модел за закупуване, ще ви бъдат зададени няколко въпроса относно обема и естеството на работа, която ще извършвате с машината. След кратък разговор ще ви посъветваме, кой модел дробилка за клони да си изберете.

Всички наши категории машини, които предлагаме включително и моторните дробилки за клони, се поддържат гаранционно и извънгаранционно. Разположени са 6 на брой оторизирани сервизи, на територията на България (София, Варна, Бургас, Сливен, Габрово и Шумен). Също така разполагаме и с мобилен сервиз за цялата страна. Поддържаме всички консумативи и резервни части на склад за всички модели дробилки за клони.

Нашите специалисти съветват да си закупите качествен шредер за клони от специализирани доказани компании произвеждащи такива машини. Цената на една професионална качествена дробилка за дървесина варира от 3000 лв за най-малкият модел до 80000 лв за най-големите модели. Евтините и компромисните варианти на дробилка за клони на недоказани марки е рискова покупка, която не гарантира високо качество, ефективност на работа, наличие на резервни части гаранция и сервиз.

Устройството на една дробилка за дървесина се състои от:

 1. Режещо устройство - различните марки дробилки за клони имат различни режещо устройство. Режещото устройство на нашите модели LASKI се състоят от 2 ножа и един контранож. Това е най-доброто и най-ефективното режещо устройство. Дробилките на останалите конкурентни марки освен тези 2 ножа и един контранож добавят и много на брой чукове от 10 - 40, които не са ефективни и задръстват машината, което налага постоянно спиране на работа за почистването и;
 2. Хидравлика - при по-големите модели на нашите моторни дробилки за дървесина има налична хидравлика. Снабдени са с 2 на брой хидравлични ролки, които придърпват дървесината;
 3. Електроника - електрониката е много важна част за управление, предпазване от претоварване и контролиране на интервалите за поддръжка на дробилката за клони;
 4. Двигател - дробилките за клони на LASKI  се делят на моторни дробилки за дървесина и на дробилки за клони за трактор. При моторните дробилки за клони двигателят предава въртящият момент към режещото устройство посредством клинови ремъци. При прикачна дробилка за трактор, въртящият момент към режещото устройство се предава посредством кардан.

Ласки България ЕООД предлага 2 години гаранция на всички свои дробилки за клони. Налична е и опция за удължаване на гаранцията. Има възможност за гаранционно и извънгаранционно обслужване на всички машини.

Дробилката за клони се зареждат лесно с дървеният материал през бункера за зареждане, който се намира в горната или страничната част на машината. Отвора е обезопасен с предпазващи ленти, които елиминират риска от нараняване на оператора. Режещата глава е с различен диаметър при различните модели. Към нея са прикрепени два ножа и един контранож от закалена стомана, които се заточват бързо и лесно. В зависимост от модела на дробилката диаметъра на входящата дървесина може да варира от 5-20 см. Всяка една мобилна дробилка за клони предлагана от нас разполагат с хидравлични валове за придърпване на дървесината и NO STRESS система, която ефективно предпазва машината от претоварване. Това поддържа процеса на работа на на високи обороти и премахва шансовете от повреда. Изходната суровина от машината се превръща в компост подходящ за подхранване на вашата почва с естествена тор.

Дробилките за клони се подразделят на няколко подкатегории: градински дробилки (шредери), мобилни дробилки (ремаркета), прикачни дробилки(за трактор), самоходни дробилки(верижни);

 • Градинска дробилка за клони (шредери за дърва и клони) - това са най-малките модели, със собствени бензинови двигатели от 7 до 14 кс. и диаметър на входящата дървесина от 5,1 до 8 см.
 • Мобилни дробилки - те са прикачени към ремарке със собствени двигатели (бензинови или дизелови), които са теглени от други превозни средства чрез теглич. Разполагат с 2 хидравлични ролки за придърпване на дървесината. Машините са с мощност от 25 до 40,1 кс. и диаметър на входящата дървесина от 10 до 16 см.
 • Прикачни дробилки - те се прикачват към задната навесна система на тракторите. Разполагат с 2 хидравлично задвижващи ролки и NO STRESS система за претоварване. Задвижват се от силоотводния вал на трактора на (540 или 1000 об./мин). Диаметъра на входящата дървесина варира от 8 до 20 см.
 • Самоходни дробилки - те са със собствени двигатели (бензинови или дизелови), които се задвижват самоходно с помощта на вериги, като се управляват ръчно или с дистанционно. Снабдени са с 2 хидравлични ролки за придърпване на дървесината. Диаметъра на входящата дървесина е 16 см.

Независимо от вида и модела на дробилките , устройството им е идентично. Оператора поставя клоните в бункера за зареждане, където механизма за дробене надробява материала до ситна фракция дървесен чипс. Захранването на раздробяващото устройство се осъществява чрез собствен двигател с вътрешно горене. Предаването на мощността от двигателя към режещото устройство на дробилката за клони се осъществява чрез ремъци. С помощта на хидравличните ролки се контролира скоростта на подаване на дървесината към ножовете. Те нарязват дървесината на ситен чипс с размери от 0,5 до 1,5 см., която се изхвърля през шнека за изходната суровина.

 • С помощта на тези машини почистването от дървесните отпадъци е значително по-бързо и лесно. Можете да превърнете големи купчини в ситен дървесен чипс за минути. Това ще ви спести много време, пари и усилия.
 • Събраният дървесен чипс може да се складира и използва като компост или органична тор за подхранване на почвата. Също така, стърготините могат да се използват като първична суровина за производството на пелети или екобрикети.

Видове дробилки за клони

Съществуват много различни видове клонодробилки. Различавайки се по размер, мощност и функционалност, избора на най-подходящата за вас машина може да е доста труден.

 • Електрическа дробилка за клони – оборудването от този тип е сравнително тихо, което го прави предпочитан избор за домашна употреба. То не изисква сериозна поддръжка, понеже няма нужда от смяна на консумативи. Мощността им е видимо по-ниска, и нямат капацитета да се справят с големи клони (до максимум 1-3 см.). Клонотрошачките от този вид изискват достъп до електричество и не са мобилни и практични. За сметка на това са по-достъпни и предпочитани като цени, но не са професионални и са единствено за домашна употреба.
 • Градински дробилки за клони – мощни и издръжливи, този вид клонотрошачки са безспорен фаворит за професионално използване. Могат да се справят с големи по размер клони и различни дървесни отпадъци с часове наред. Като моторно оборудване, то няма нужда от електричество. Така няма какво да попречи на мобилността на машината. Предназначението на този тип съоръжение е да улеснява работата в големи терени и реализирането на сериозни проекти.
 • Мобилна дробилка за клони – този тип моторна дробилки се отличават с висока мощност, която спомага за бързо и ефективно раздробяване на по-големи дървени материали. Освен с мощ и ефикасност, те превъзхождат и с висока мобилност, която ги прави водещ избор за професионална употреба. Те могат да се теглят с теглич от всякакви превозни средства, включително и коли, от шофъори с категория В. Всички моторни машини са пригодени за движение по пътищата след регистрация в КАТ. Много от мобилните модели имат спирачна система като допълнителна екстра. Това позволява безопасно придвижване на машината от всякакъв вид автомобили. Ако разполагате с големи дворни площи, поддръжка на големи паркове, градини, междублокови пространства, пътни банкети, пътища и магистрали, машините от този клас ще направят живота ви по-лесен!
 • Прикачни дробилки за трактор – ако притежавате огромно количество земеделски земи, овощни градини или често ви се налага да обработвате и почиствате такива, със сигурност трябва да обърнете внимание на този вид индустриална дробилка. Тя се монтира на навесната система на трактора и се задвижва на силоотводния вал. Машина от такъв клас може да се справя със значително по-големи клони с диаметър от 9 до 20 см. от тези на обикновените електрически и моторни клонотрошачки. С такава прикачна дробилка за трактор, чипса от раздробената дървесина се превръщат в отличен компост който спомага подхранването почва, за да бъде тя по-плодородна.
 • Верижни дробилки – този вид оборудване е разработено за улеснена работа на стръмни терени и трудно достъпни места. Дробилката е най-често предпочитана от професионалисти поддържащи трудно достъпни терени, хълмове и гори с труден достъп. Машината е самоходна се управлява както ръчно така и с дистанционно и е пригодена да работи при големи наклони като разширява своите вериги и наклонява бункера си за по-лесно зареждане при наклон. Мощните двигатели и големият обем на резервоара позволява продължителна работа на дробилката без да спира за презареждане.

дробилка за клони LS 160 DWB

Верижна дробилка за клони LS 160 DW Track

Дробилка за клони LS 160 T

Дробилка за клони под наем

Добрите резултати изискват висококачествено оборудване. Ласки България ЕООД предлага и дробилки за клони под наем. При нас можете да се възползвате от богат избор професионално оборудване. Независимо дали имате нужда от съоръжение за индустриални цели или просто желаете да почистите двора си от натрупаните клони и дървесни отпадъци – ние сме готови да ви помогнем! С дробилка под наем ще можете да постигнете същите впечатляващи резултати на значително по-изгодна цена.

Кога да вземете дробилка за клони под наем:

 • Дробене на стари купчини с клони и слама – в много дворове има купчини от стари и изсъхнали клони. Най-лесното и добро решение за тяхното премахване е вземане на дробилка под наем. В много случаи, наши клиенти се кооперират и наемат заедно дробилки или друга техника.
 • Превръщане на дървесните отпадъци в органична тор – в много случаи събирането на отпадъци е свързано с рециклирането. Дървесните останки не са изключение. Много професионалисти и любители предпочитат да превръщат боклука в полезен ресурс. След надробяването на клоните, дървесния чипс може да се използва за подхранване и обогатяване на почвата по естествен начин. В домашни услови, при наличие на дървесна маса, може да произведете компост, които да използвате като тор в своят двор.

Без значение какъв е вашият проект, вземането на дробилка за клони под наем е добро решение за всеки!

За какво се използват нашите дробилки за клони – мнения от клиенти

Многобройни са причините, поради които клиентите избират помощта на тези машини.Те имат разнообразна приложимост, както за индустриални и обществени цели, така и за домашни.

 • Разчистване на терен за строителство – в много от случаите нашите клиенти имат нужда от клонодробилка когато разчистват терен за строителство на къща или друга постройка. За най-добри резултати с разчистването нашите клиенти се доверяват на моторните мобилни дробилки. Така оборудването може да бъде транспортирано лесно и удобно, което значително улеснява цялостния работен процес. Ако имате нужда от еднократна употреба, можете да се възползвате от опцията за дробилка под наем.
 • Дробене на клони след подрязване на дървета в двора – след подрязване на дърветата, вашият двор може да се превърне в неприятна гледка. Много от нашите клиенти разчитат на помощник в почистването на двора. Най-предпочитани за това са градинските дробилки. Оборудването може да се закупи или наеме за неопределено време.
 • Индустриална и домашна употреба – както виждате, дробилките за клони имат приложимост в различни ситуации. Те са нужен инвентар за всеки бизнес с поддръжка на общи междублокови пространства, затворени комплекси,поддръжка на пътища и пътни банкети, паркове, овощни градини, лозови масиви в строителната индустрия и много ОБЩИНИ. Много предприятия се доверяват на професионалното оборудване за да поддържат ефективността на работа и възможно най-добри резултати. Също така, голям брой хора, избират помощта на шредерите и за домашна употреба. Те са средство, с което градинарските задачи са значително по-приятни. След като използвате подобен тип машина, разбирате сериозните предимства, които тя може да предложи.

Ласки България ЕООД предлага богат избор от дробилки за клони. Независимо от нуждите ви, ние можем да предложим оборудване, което ще ви помогне ефикасно да постигнете целите си. Цената на дробилките за клони варира спрямо функционалността им. Важно е да разбирате приложимостта на всеки един вид за да вземете правилното решение. Нашият екип е на разположение и е готов да отговори на вашите въпроси. Без значение дали имате нужда от дробилка за клони под наем или искате да закупите професионална такава, свържете се с нас за повече информация и направете правилния избор за вашите проекти!

Call Now ButtonОбади се