Как да Улесним Живота си с Помощта на Дробилка за Клони

Все повече през последните години техниката започва да измества човешката работна ръка. Целта на това е повишената ефективност и коефициент на полезно действие при използването на професионална техника в нашият бит. Оказва се много често, че една машина замества повече от 10 на брой човека в различните случай. Именно за това масово света се модернизира и започва да се използва техника, която спомага на всички нас. Сега ще Ви представим една такава машина наречена дробилка за клони. В тази статия, ще ви разясним какво представлява, за какво се използва и за кого е предназначена тя. Най-вероятно една част от аудиторията е запозната с този тип машина, но въпреки това ние ще разясним по-детайлно какво точно представлява една моторна дробилка за клони.

Накратко това е машина разработена да раздробява всякакви дървесни биоотпадъци, дървесина, клони и храсти от различен произход и дебелина, до ситна фракция наричана дървесен чипс или позната още като компост. Целта на един шредер за клони, е да почистим паднали клони храсти или каквито и да е дървесни биоотпадъци, които ни пречат и не са ни нужни. Дробилките се подразделят на няколко категории: градински дробилки, мобилни дробилки, прикачни дробилки (към трактор) и верижни самоходни дробилки. Всички категории с изключение на прикачните са снабдени със двигател, от който се задвижват. Единствено прикачните се задвижват от силоотводния вал на трактор.

  • Градински дробилки – това са най-малките представители, които много често хората наричат шредер за клони. Те могат да бъдат задвижване от електричество или от двигатели с вътрешно горене. Електрическите модели по-скоро са непрофесионални изцяло за домашна употреба, вариантите с двигатели са напълно професионални. Най-често този малък модел клонотрошачка се предпочита от физически лица за почистване на своите дворове и градини.
  • Мобилни дробилки – този вариант много често е нарича още шредер за дърво или моторна дробилка за клони. Думата мобилен идва от това, че машината е поставена на шаси и може да бъде теглена от автомобили, бусове, камиони, които са снабдени с теглич. Този тип моторна дробилка за клони се задвижва от бензинов или дизелов агрегат с вътрешно горене. Предпочита се най-вече от общини, общински предприятия, големи компании и заводи с паркове.
  • Прикачни дробилки – много често и те са наричани шредер за дърво. Разликата при този тип е, че те не се задвижват от двигатели с вътрешно горене, а от силоотводния вал на трактор на 540 или 1000 об./мин. Най-често те са предпочитани от земеделски и селскостопански производители, горски, ловни стопанства.
  • Верижни самоходни дробилки – този тип клонотрошачка е предназначена за изключително тежки терени на работа при неблагоприятни метеорологични условия. За целта са снабдени с вериги с опция за разширяване за по-голяма стабилност и нивелиращ се бункер за правилна работа, при работа с големи наклони. Най-често този тип дробилка за клони се предпочита и купува от компании собственици на гори, дърводобивни компании, горски и ловни стопанства.

Как да Улесним Живота си с Помощта на Дробилка за Клони

Дробилка за клони устройство, какво представлява?

Всяка една дробилка за клони има сходно устройство. Има задвижващо устройство (двигател, електромотор, външно задвижващо тяло (кардан)). Втората част от устройството на един шредер за дърво е режещото устройство. Най-често то представлява кръгъл диск, на който са прикачени различни на брой ножове и контра ножове, които са стационарно закрепени. Третата част е изходната фуния, през която се отвежда вече надробената дървесна маса. При някои от моделите се срещат и придърпващи хидравлични ролки, които са задвижвани от хидромотор и спомагат за придърпването на дървесните отпадъци, които оператора зарежва в всяка една моторна дробилка за клони. Накратко това е устройството на една дробилка за клони.

Дробилка за клони модел LASKI LS 95 CH

За градинска дробилка за клони подходяща за почистване на дворове, градини, малки паркове Ви препоръчваме да изберете нашият модел LASKI LS 95. Този модел е изключително надежден и добър, доказал се в годините назад. Практичните размери и ниското му тегло от 130 кг позволява лесна и бърза работа от оператора. Бензиновият двигател с 11,7 кс на марката HONDA или 14 кс. на марката KOHLER, е изключително мощен и същевременно икономичен. С разход от 1.3 литра на час този модел с лекота раздробява всякакви дървесни биоотпадъци с диаметър до 80 мм. Двигателя е много евтин и лесен за поддръжка и обслужване. Той предава голям въртящ момент посредством ремъци, които задвижват витло с 2 на брой остри ножове от калена стомана, които с лекота раздробяват всякакви вид дървесина. Изходната суровина от тази клонотрошачка е с размер от 0,5-1,5 см.

Дробилка за клони модел LASKI LS 160 P

За професионална мобилна дробилка за клони, ние от Ласки България ЕООД, ви препоръчваме да закупите нашият модел LASKI LS 160 P. Това е най-продавания модел шредер за дърво през последните години. Този модел клонотрошачка се е доказал със своята здравина, компактни размери, висока производителност и нисък разход на гориво. Тази моторна дробилка за клони е снабдена с бензинов двигател 26,5 кс. от ново поколение с голям въртящ момент и ниски нива на замръсяване на околната среда. Иновацията при този модел от компанията LASKI s.r.o. е въртящият бункер с опция за завъртане на 360 ° или 12 позиции. Тази дробилка за клони е снабдена с два на брой хидравлични валяка задвижвани от хидромотори, отговарящи за придърпването на дървесният материал зареждан в тази клонотрошачка от оператора. Дробилката LASKI LS 160 P изключително лека с тегло от 740 кг., благодарение на алуминиевото шаси, което позволява да бъде теглена от лекотоварни автомобили само с категория B. Компанията LASKI се гордее с този модел шредер за клони и смятаме, че това е най-добрият модел предлагащ се на пазара.

 

Благодарим, че прочетохте нашата статия. За повече информация, моля да се свържите с нас.