Листосъбирачи

Листосъбирач, ниски цени и широка гама от машини

Някои хора са скептични към различните видове листосъбирачи. Казват, че в природата никой не събира листата, че тревата расте, а дърветата падат. Като еко-съобразна компания, ние също вярваме в това. Но тревата и дърветата в градската среда не могат да се сравнят с естествената биоценоза и трябва да бъдат поддържани периодично. Тревните и растителността в градските части се нуждаят от подходящите грижи, ако не бъдат поддържани те могат бързо да загубят привлекателния си вид. Непочистената и неокосена трева и падналите листа създават условия за размножаването на вредители, спомагат развитието на болести по растенията и като цяло влошават естетиката на централните градски, части парковете и градините за отдих. В тази връзка, градските тротоари, алеи, улици дворове и т.н.

Работата във вашите дворове, земеделски площи, овощни градини през есента може да бъде изморителна. Без подходящия градински инструмент, запазването на Вашия двор чист и подреден може да бъде времеемко занимание, а понякога и разочароващо. С притежанието на подходящ листосъбирач може сериозно да намалите времето прекарано в почистване на листата, които са затрупали вашите имоти. Това е един от все по-популярните инструменти, които започват да навлизат в ежедневната употреба. Прахосмукачките за листа са предпочитани пред духалките за листа и все повече клиенти на Ласки България се възползват от тази опция. Макар и по-малко познати на пазара от листните вентилатори, вакуумните имат точно обратния принцип на работа. Докато вентилаторните просто разпръскват листата хаотично, вакуумните листосмукачи ги засмукват и ги смилат, за да намалят обема им. Този тип устройства са изключително удобни за поддръжката както на паркове, алеи така и имоти с по-голями площи. Ласки България предлага на своите клиенти само бензинови листосъбирачи. Те се изцяло професионални и не могат да бъдат сравнявани с електрическите, които са непрофесионална и са възможни само за работа единствено и само за домашна употреба.

Държащи Листосъбирачи
Бензинов листосъбирач VL 300
Представяме Ви нашият ...

65 kg

44 m³/min
Бензинов листосъбирач VD 445/17
Представяме Ви ...

187 kg

80 m³/min
Бензинов листосъбирач VD 445/24
Моделът LASKI VD ...

187 kg

80 m³/min
Листосъбирачи Ремарке
Бензонов листосъбирач VD 500 P
Представяме Ви ...

390 kg
Метачки
Бензинова метачка модел Laski ZK 8500 H
Laski ...

61 kg

Как работи един листосъбирач – устройство

Накратко – листните вакуум машини използват мощни бензинови двигатели, които предават голям въртящ момент на турбината, която засмуква и раздробява листната маса като намаля обема и до 16 пъти и произвежда изключително силен въздушен поток, създавайки засмукване, което се насочва листата към изходният улей. Машините са достатъчно лесни за употреба, като с едно прочитане на инструкциите за употреба моля да започнета безопасна работа с машината. Ето няколко стъпки за въвеждането им в експлоатация:

  • Подготовка на машината – преди да започнете работа, трябва да подготвите Вашия бензинов листосъбирач в режим за работа. Това включва фиксиране на машината спрямо борда на камион или микробус в които ще събирате накълцаните листа. Уверете се, че листосмукачът е добре закрепен и изходящият въздушен поток е правилно насочен към мястото където ще бъдат отвеждани листата. Уверете се че всички капаци са затворени и всички защити са изключени. Въведете двигателя в режим на работа, зареден с масло и гориво готов за експлоатация.
  • Свързване на листосъбирача с тръбата – важно е добре да закрепите тръбата към машината правилно, за да няма загуба на въздушно налягане. В противен случай, КПД на листосъбирача спада и засмукването не е достатъчно ефективно. Тук е важно да съобразите и терена – подгответе машината и тръбата така че да има минимално усукване, което би довело до загуба на мощност.
  • Събиране на листата – след като всичко е свързано и готово за експлоатация, единственото което остава е да “запретнете ръкави” и да се захванете с листата. Машината е лесна за експлоатация и единственото, което оператора трябва да прави е да насочва входа на тръбата към листата. За вакуума и накълцването ще се погрижи професионалният листосъбирач.

Недостатъци на духалките за листа

Градинските духалки за листа са инструмент, който изтласква струя въздух през дюза, за да премести листа, трева и клонки от едно място на друго което не е ефективно. Този уред за издухване на листа също се задвижват от електрически или бензинови двигатели. Бензиновите модели традиционно са двутактови, които ЕС постепенно изважда от употреба от екологични съображения.

Духалките за листа не са перфектния избор ако се нуждаете от доверена машина, с която да почистите двора с по-голяма прецизност. Докато вакуумните машини могат да събират големи количества сухи листа и други биоотпадъци, вентилаторните могат да се справят и с мокрите листа. Също така чрез духалките не могат да се почистват малки пространства, тъй като няма на къде да бъде издухана листната маса.

Листосъбирач VL 300Листосъбирач VD 440/18Листосъбирач VD 500 P
Call Now ButtonОбади се