Дружество Laski

LASKI, s.r.o.

Blíšťka 263/16

CZ-798 17 Smržice

Czech Republic

Phone: +420 582 305 740


Дружеството LASKI, s.r.o е основано през 1992 г. Неговите основни дейности са съсредоточени върху производството на машини, предназначени за професионални общински предприятия и продажби на двигатели с вътрешно горене. Фирмата е специализирана в производството на резачки за пънове, дробилки, шредери, каналокопачи и листосмукачи. Дружеството също така се занимава с продажби на двигатели Kohler , Lombardini, друго оборудване, като косачки за трева и др. Производството се намира в Чешката република, а продуктите Laski се изнасят в 50 страни по света, като Австралия, Чили, Индия, Русия, САЩ, но най-големият пазарен дял заемат държавите от Европейският Съюз. Продажбите на компанията за износ достигат около 90% от общата продукция на компанията. Нашите продукти отговарят на всички приложими екологични изисквания, европейски стандарти, наредби и директиви, а отскоро огвоварят също така на сертификата за съответствие на АООС на САЩ.


Исторически етапи

Дружеството LASKI, s.r.o. е основано през 1992 г. като търговска организация, занимаваща се с резервни части за селскостопански машини. Започва с 3 работници в малка работилница и една офис зала.

През 1993 г. нашата компания започна  с продажбите на двигатели, тъй като получихме лиценз за официално представителство на американската фирма KOHLER за продажба на нейните двигатели с вътрешно горене на територията на Чешката и Словашката република и Полша. През тази година нашето подразделение за двигатели оборудва с ултралек самолет със специално модифициран двигател Kohler. Този малък самолет, пилотиран от инж. Томаш Сушанек спечели 1вомясто в Европейското първенство за ултра леки самолети. През следващата година този пилот отново успя: спечели 1во място в Световното първенство.

През 1993 година започна разработката на самоходна машина за почистване L150. Прототипът му бе представен само една година по-късно. През 1994 г. разработихме и пуснахме първата си резачка за пънове F450 / 18. През 1996 г. стартирахме първата смукачка на листа VD400 и в същото време започнахме и партидното производство. Други продукти на Laski последваха в краткосрочен план: спредери, почистващи машини и вибриращи плочи (1997), храсторези (1999), каналокопачи (2000), дробилки (2003) и шредери (2004).

През 1999 г. компанията LASKI получи лиценз за официално представителство на италианската фирма LOMBARDINI за продажба на нейните дизелови двигатели на територията на Чешката република.

Оценка

Постоянните нововъведения на асортимента на Ласки са короновани от много важни награди в историята на 25-годишната компания:

ГодинаНаграда
1994Сертификат за заслуги от екологичния съюз на чешките еколози – за измитаща машина LASKI B150.
1998Гранд При – за резачки за пънове F450/18 AE на международното изложение Техагро /Techagro/.
2002Гранд При – за резачки за пънове F 500/27 на международното изложение Силва Регина /Silva Regina/.
2008Гранд При – за цялото семейство на раздробяващи машини и шредери на международното изложение Техадгро и Силва Регина /Techagro и Silva Regina/.
2010Сребърен медал за дробилки LS100 на международното изложение Techagro.
20121во място в конкурса Фирма на годината 2012 на Оломоуцкия регион.
2014Сребърен медал за резачки за пънове F360 на международното изложение Техагро /Techagro/.
20143то място в конкурса Семейна Фирма 2014.
20153то място в конкурса „Фирма на годината 2015“ на Оломоуцкия регион.
2016Гранд При – за дробилка LS 160 DW Track в международното шоу Техагро /Techagro/.
2016Наградата на списанието Energie 21 за дробилка LS 160 DW Track

Нашата компания е сертифицирана както следва:

Година

Година

2012

Сертификат ISO

2013

Сертификат за уникалност от TÜV SÜD Czech – ISO 9001

2014

Сертификат АООС

 

Развитие и цели

Развитие и цели

От основаването си през 1992 г. дружеството Ласки преминава през интензивни промени и разнообразни фази на развитие. По време на своето съществуване дружеството е изградило нови производствени сгради и производствени помещения с необходимите офис помещения. То започва с 3 работника в малка работилница с една офис зала и в момента има персонал с повече от 60 служители. Дружеството Laski се превърна в една от най-важните фирми в Моравия.
Дружеството Laski, sro поставя акцент особено върху постоянните нововъведения в продуктовия асортимент. От самото начало то се фокусира върху разработването на нови продукти, които в момента са повече от 60 вида. Всяка година компанията се стреми да въведе 3 нови или иновативни продукта. Продуктите на Ласки са винаги екологични.
Потенциални клиенти на фирмата Ласки са предимно общини, общински и комунални услуги, депа за поддръжка на пътища, лесовъди и градинари. Освен това, клиенти са и физически лица и малки фирми, занимаващи се с производство на дървесни стърготини, предназначени за екологично отопление на различни обекти и жилищни сгради, или за екологично обезвреждане на дървесната маса. Машините Laski се използват също и за рязане на пънчета в градски райони, паркове и градини.


Call Now ButtonОбади се