Листосъбирачи

Листосъбирач, висококачествени машини на отлични цени

Все по-често срещаме наименованието листосъбирач, което за голяма част от нашето общество е нещо ново, непознато и интересно. Мненията на професионалистите са също много положителни, тъй като тя спестява изключително много време и средства. Оказва се, че тази машина за събиране на листа е перфектното решение за бързо и лесно събиране на големи количества листни маси, които природата ни поднася през всеки есенен сезон. Това се оказва проблем за всички нас, тъй като много често тези листа затрупват пътища, градини, пътеки, парковете в централните части на градовете, където се стича голям поток от хора и превозни средства. Много често при не почистване от страна на общините, листата възпрепятстват преминаването на граждани през спирки, тротоари, алей, паркове и много други. Също така в последните години, непочистените листа запушват градската канализация, което е предпоставка за наводнения, които за съжаление често наблюдаваме през есенно-зимният сезон.

Нашата компания, Ласки България, предлага решение на всички тези проблеми, с така нареченият листосъбирач. Благодарение на него бързо и лесно може да почистите падналите листа. След събирането на този биоотпадък той може да ви бъде много полезен, тъй като при разграждането му се образува така наречената биотор или компост. С тази естествена тор може да торите всякакъв вид растения, зеленчуци, дървета, овощни градини и други. За да изберете кой е най-подходящият модел за вас, се доверете на специалистите от нашата компания за да направите вашият правилен избор. Оставаме на ваше разположение!

Прикачни Листосъбирачи
Бензинов листосъбирач VL 300
Представяме Ви нашият ...

65 kg

44 m³/min
Бензинов листосъбирач VD 445/19
Представяме Ви ...

187 kg

80 m³/min
Бензинов листосъбирач VD 445/24
Моделът LASKI VD ...

187 kg

80 m³/min
Бензинов листосъбирач VD 455 P2 (RATO)
Моделът ...

190 kg

80 m³/min
Бензинов листосъбирач VD 403 P
Моделът LASKI VD ...

130 kg

55 m³/min
Бензинов листосъбирач VD 405 P
Ласки представи ...

150 kg

55 m³/min
Листосъбирачи Ремарке
Бензонов листосъбирач VD 500 P
Представяме Ви ...

390 kg
Листосъбирач VD 500 P2 (RATO)
Представяме Ви ...

390 kg
Метачки
Бензинова метачка модел Laski ZK 8500 H
Laski ...

61 kg

Често Задавани Въпроси:

Най-често се използва за събиране на листа в централните части на града и почистване на големи паркове и градини. След наше проучване, установихме, че работата на един бензинов листосъбирач се сравнява на работата на 30 работника.

Това е един от най-често задаваните въпроси. LASKI предлага моторни листосъбирачи на различни цени подходящи за всеки един клиент. Цените варират от 3000 лв до 17000 лв.

Мненията на хората за листосъбирачите са много различни. Но мнението на нашите специалисти е, че тази машина спестява изключително много време и средства.

Моторният модел представлява двигател, който предава голям въртящ момент на мощна турбина, която създава голяма всмукателна сила.

Гаранцията на всички листосъбирачи, които Ласки България ЕООД предлага е 2 години. Има опция за удължаване на гаранцията. Предлагаме гаранционно и извънгаранционно обслужване на всички моторни машини.

Накратко - листните вакуум машини използват мощни бензинови двигатели, които предават голям въртящ момент на турбината, която засмуква и раздробява листната маса като намаля обема и до 16 пъти и произвежда изключително силен въздушен поток, създавайки засмукване, което се насочва листата към изходният улей. Машините са достатъчно лесни за употреба, като с едно прочитане на инструкциите за употреба моля да започнета безопасна работа с машината. Ето няколко стъпки за въвеждането им в експлоатация:

  • Подготовка на машината - преди да започнете работа, трябва да подготвите Вашия бензинов листосъбирач в режим за работа. Това включва фиксиране на машината спрямо борда на камион или микробус в които ще събирате накълцаните листа. Уверете се, че листосмукачът е добре закрепен и изходящият въздушен поток е правилно насочен към мястото където ще бъдат отвеждани листата. Уверете се че всички капаци са затворени и всички защити са изключени. Въведете двигателя в режим на работа, зареден с масло и гориво готов за експлоатация.
  • Свързване на листосъбирача с тръбата - важно е добре да закрепите тръбата към машината правилно, за да няма загуба на въздушно налягане. В противен случай, КПД на листосъбирача спада и засмукването не е достатъчно ефективно. Тук е важно да съобразите и терена - подгответе машината и тръбата така че да има минимално усукване, което би довело до загуба на мощност.
  • Събиране на листата - след като всичко е свързано и готово за експлоатация, единственото което остава е да “запретнете ръкави” и да се захванете с листата. Машината е лесна за експлоатация и единственото, което оператора трябва да прави е да насочва входа на тръбата към листата. За вакуума и накълцването ще се погрижи професионалният листосъбирач.

Видове листосъбирачи предлагани от Ласки България

Ласки България предлага напълно професионални машини за поддръжка на паркове и градини. Чешкият производител LASKI s.r.o. е лидер на пазара повече от двадесет и пет години в професионалната комунална техника. Изнася своята продукция в над 50 страни по света. Участва в редица изложения, като презентира своите нови продукти всяка година. Печели десетки награди, златни медали и първи места за качество и иновации по света. Компанията е специализирана в четири основни категории като една от тях са листосъбирачите.

Нашата компания предлага два основни типа: прикачен листосъбирач и мобилен листосъбирач

  • Прикачен – този бензинов листосъбирач се задвижва посредством двигател. Машината се прикрепя бързо и лесно към страничният борд на всяко едно товарно превозно средство. Към него е монтиран дълъг 6 метров маркуч с диаметър от 220 мм за по-добър обхват на работа. Благодарение на него имате достъп до най-тесните и места. Благодарение на мощните двигатели, производителността на машината достига до 88 кубични метра в минута.
  • Мобилен – този моторен листосъбирач е снабден със собствен бензинов двигател. Прикрепен е на шаси с гуми – ремарке, което може да бъде теглено от всяко едно превозно средство посредством теглич. Снабден е с дълъг 6 метров маркуч с диаметър 220 мм за голям обхват на работа. Мощният бензинов двигател с изключително голям въртящ момент, достига голямата производителност от 88 кубични метра в минута. Относно тегленето на ремаркето тежащо едва 390 кг, се изисква се само и единствено категория В за предвижването и.

Гаранционна и извънгаранционна поддръжка, има ли налични резервни части за листосъбирач?

Много често наши клиенти задават въпроси за гаранционното и извънгаранционното обслужване, поддръжката, а също така и за резервни части за листосъбирач, които те са закупили от нашата компания. Това са изключително важни въпроси, с които клиентите трябва да са запознати преди да закупят избраната от тях машина. Друг много важен въпрос, на които трябва да се обърне внимание при покупката на дадена машина са цените на резервните части, на които се предлагат и наличности, и срокове на доставка.

Ние от Ласки България, изключително много държим на обслужването на нашата комунална техника с оригинални резервни части и консумативи. При предаването на всяка една машина нашата компания първо провежда обучение как се работи с машината, предоставяме и оригинални консумативи за обслужване. Това е изключително важно за нас и нашите клиенти за дългосрочната безпроблемна работа с машините. Поддържаме на склад консумативи и резервни части за листосъбирачи. Ние работим с 6 на брой сервиза разположени в по големите градове в страната: (Варна, Бургас, София, Шумен, Сливен, Габрово), в които може да се обслужват и сервизират всички машини с марката LASKI. Разполагаме с мобилен сервиз обслужващ цялата страна при необходимост.

Листосъбирач VL 300Листосъбирач VD 440/18Листосъбирач VD 500 P

Добра идея ли е да си закупим листосъбирач втора ръка?

Все по-често наши клиенти задават въпроса за покупка на професионален листосъбирач втора употреба. Ние като специалисти в бранша не препоръчваме покупка на каквато и да е професионална комунална техника втора употреба без доказан произход, сервизна история, сервизна книжка, доказване на моточасовете на машините. Смятаме, че единствената правилна покупка на машина втора употреба, трябва да бъде от официален представител или дистрибутор на съответната марка, които да провери, обслужи съответната техника и да предложи минимум 6 месеца гаранция на своите клиенти. Всяка друга покупка на подобен уред за събиране на листа втора ръка крие изключително голям риск. При неизрядна машина, тя може да бъде опасна за здравето на хората, а както знаем човешкият живот е на първо място и с това не може да се прави компромис.

При закупуването на професионална техника втора употреба от случайни онлайн търговци, се крият и финансови рискове за клиентите, тъй като те продават своите продукти без гаранция. Машините не могат да бъдат върнати или дефектите да бъдат отстранени, ако откриете такива. Много важно е да се значе, че при покупка на стари модели техника втора употреба, намирането на резервни части е невъзможно, тъй като те са спряни от производство и липсват резервни части за тях. Напоследък наблюдаваме, че често цената на втора употреба уред за събиране на листа се доближава до цената на чисто нов професионален листосъбирач, който бихте закупили от официален дилър с гаранция.

Ласки България съветва да закупувате чисто нова качествена техника от официални дилъри на марката. В дългосрочен план това ви спестява много време и средства.

Call Now ButtonОбади се