Листосъбирачи

Листосъбирач, ниски цени и широка гама от машини

Някои хора са скептични към различните видове листосъбирачи. Казват, че в природата никой не събира листата, че тревата расте, а дърветата падат. Като еко-съобразна компания, ние също вярваме в това. Но тревата и дърветата в градската среда не могат да се сравнят с естествената биоценоза и трябва да бъдат поддържани периодично. Тревните и растителността в градските части се нуждаят от подходящите грижи, ако не бъдат поддържани те могат бързо да загубят привлекателния си вид. Непочистената и неокосена трева и падналите листа създават условия за размножаването на вредители, спомагат развитието на болести по растенията и като цяло влошават естетиката на централните градски, части парковете и градините за отдих. В тази връзка, градските тротоари, алеи, улици дворове и т.н.

Работата във вашите дворове, земеделски площи, овощни градини през есента може да бъде изморителна. Без подходящия градински инструмент, запазването на Вашия двор чист и подреден може да бъде времеемко занимание, а понякога и разочароващо. С притежанието на подходящ листосъбирач може сериозно да намалите времето прекарано в почистване на листата, които са затрупали вашите имоти. Това е един от все по-популярните инструменти, които започват да навлизат в ежедневната употреба. Прахосмукачките за листа са предпочитани пред духалките за листа и все повече клиенти на Ласки България се възползват от тази опция. Макар и по-малко познати на пазара от листните вентилатори, вакуумните имат точно обратния принцип на работа. Докато вентилаторните просто разпръскват листата хаотично, вакуумните листосмукачи ги засмукват и ги смилат, за да намалят обема им. Този тип устройства са изключително удобни за поддръжката както на паркове, алеи така и имоти с по-голями площи. Ласки България предлага на своите клиенти само бензинови листосъбирачи. Те се изцяло професионални и не могат да бъдат сравнявани с електрическите, които са непрофесионална и са възможни само за работа единствено и само за домашна употреба.

Държащи Листосъбирачи
Бензинов листосъбирач VL 300
Представяме Ви нашият ...

65 kg

44 m³/min
Бензинов листосъбирач VD 445/17
Представяме Ви ...

187 kg

80 m³/min
Бензинов листосъбирач VD 445/24
Моделът LASKI VD ...

187 kg

80 m³/min
Листосъбирачи Ремарке
Бензонов листосъбирач VD 500 P
Представяме Ви ...

390 kg
Метачки
Бензинова метачка модел Laski ZK 8500 H
Laski ...

61 kg

Често Задавани Въпроси:

Най-често се използва за събиране на листа в централните части на града и почистване на големи паркове и градини. След наше проучване, установихме, че работата на един бензинов листосъбирач се сравнява на работата на 30 работника.

Това е един от най-често задаваните въпроси. LASKI предлага моторни листосъбирачи на различни цени подходящи за всеки един клиент. Цените варират от 3000 лв до 17000 лв.

Мненията на хората за листосъбирачите са много различни. Но мнението на нашите специалисти е, че тази машина спестява изключително много време и средства.

Моторният модел представлява двигател, който предава голям въртящ момент на мощна турбина, която създава голяма всмукателна сила.

Гаранцията на всички листосъбирачи, които Ласки България ЕООД предлага е 2 години. Има опция за удължаване на гаранцията. Предлагаме гаранционно и извънгаранционно обслужване на всички моторни машини.

Накратко - листните вакуум машини използват мощни бензинови двигатели, които предават голям въртящ момент на турбината, която засмуква и раздробява листната маса като намаля обема и до 16 пъти и произвежда изключително силен въздушен поток, създавайки засмукване, което се насочва листата към изходният улей. Машините са достатъчно лесни за употреба, като с едно прочитане на инструкциите за употреба моля да започнета безопасна работа с машината. Ето няколко стъпки за въвеждането им в експлоатация:

  • Подготовка на машината - преди да започнете работа, трябва да подготвите Вашия бензинов листосъбирач в режим за работа. Това включва фиксиране на машината спрямо борда на камион или микробус в които ще събирате накълцаните листа. Уверете се, че листосмукачът е добре закрепен и изходящият въздушен поток е правилно насочен към мястото където ще бъдат отвеждани листата. Уверете се че всички капаци са затворени и всички защити са изключени. Въведете двигателя в режим на работа, зареден с масло и гориво готов за експлоатация.
  • Свързване на листосъбирача с тръбата - важно е добре да закрепите тръбата към машината правилно, за да няма загуба на въздушно налягане. В противен случай, КПД на листосъбирача спада и засмукването не е достатъчно ефективно. Тук е важно да съобразите и терена - подгответе машината и тръбата така че да има минимално усукване, което би довело до загуба на мощност.
  • Събиране на листата - след като всичко е свързано и готово за експлоатация, единственото което остава е да “запретнете ръкави” и да се захванете с листата. Машината е лесна за експлоатация и единственото, което оператора трябва да прави е да насочва входа на тръбата към листата. За вакуума и накълцването ще се погрижи професионалният листосъбирач.

Недостатъци на духалките за листа

Градинските духалки за листа са инструмент, който изтласква струя въздух през дюза, за да премести листа, трева и клонки от едно място на друго което не е ефективно. Този уред за издухване на листа също се задвижват от електрически или бензинови двигатели. Бензиновите модели традиционно са двутактови, които ЕС постепенно изважда от употреба от екологични съображения.

Духалките за листа не са перфектния избор ако се нуждаете от доверена машина, с която да почистите двора с по-голяма прецизност. Докато вакуумните машини могат да събират големи количества сухи листа и други биоотпадъци, вентилаторните могат да се справят и с мокрите листа. Също така чрез духалките не могат да се почистват малки пространства, тъй като няма на къде да бъде издухана листната маса.

Мнения на потребителите – какво казват другите за листосъбирачите

Мненията за листосъбирачите които ние предлагаме често са единодушни – те са способни да вършат перфектна работа както за малки дворове, така и за професионални цели. Разглеждането на безброй налични опции може да се окаже трудна задача и малцина ще намерят времето да направят всички необходими проучвания. Преди да решите да закупите такава машина, можете да разгледате нашата селекция от професионални вакуум машини за събиране на листа. Специално за нашите клиенти сме подбрали някои от най-търсените модели на пазара, които ще Ви впечатлят с добро съотношение цена-качество. Всички предоставени варианти имат функцията за изсмукване на листата. Ето защо, мненията за нашите листосъбирачи винаги ще бъдат положителни. Нашият екип е насреща да ви консултира и да предложи, най-удачният за вас вариант на листосмукач които да закупите.

Листосъбирач VL 300Листосъбирач VD 440/18Листосъбирач VD 500 P

Кои са различните видове листосъбирачи предлагани от нас

Ние предлагаме високотехнологични решения за поддръжка на паркове, алеи, пътища, междублокови пространства, затворени комплекси дворове и градини. Ласки България Ви предоставяме богат избор от различни видове машини за събиране на листа както за лична употреба така и за професионална поддръжката на по-големи предприятия, овощни градини, лозови масиви, общински паркове и градини, междублокови пространства, затворени комплекси и други озеленителни площи. Всички предлагани от нас видове листосъбирачи са моторни (бензинови). Съществуват няколко разновидности на вакуумните машини в нашия магазин.

Струва ли си цената листосъбирачът – често задаван въпрос

Вземайки предвид многобройните функции и приложения, които нашите машини имат смеем да твърдим, че листосмукачите са една добра инвестиция и цената им е справедлива. Благодарение на професионалните машини, нашите клиенти ефективно бързо и лесно се справят с почистването на листата през есента. Машините са снабдени с най-новите ЕКО двигатели отговарящи на всички ЕС и екологични норми, което им позволява да работят безотказно с нисък разход на гориво. Цените на консумативите са евтини и достъпни за всеки един наш клиент. След дългогодишна работа и проучване на пазара от нашата компания твърдим, че нашите листосъбирачи са с най-ниските цени на българският пазар.

Ако се интересувате от вариантите закупуване на листосъбирач, не се колебайте да се свържете с нашия екип. Ние ще Ви асистираме в избора на подходяща машина спрямо нуждите на Вашия бизнес или имот. С помощта на нашия екип и професионалните машини предлагани от Ласки България, можете да сте сигурни, че почистването листата през есента ще бъде в пъти по-лесно!

Call Now ButtonОбади се