Пънорезачки

Предлагаме широка гама специализирана техника – фреза за дънери и пънове

Повече от 20 години ЛАСКИ е пазарен лидер в производството на комунална техника, като една от специализираните категории е фреза за дънери и пънове. Компанията е изключително популярна в световен мащаб при производството в категория – машини за премахване на дънери. В европейските страни от десетилетия използват подобен вид техника, а в България в последните години навлязоха подобни машини от типа – машина за вадене на пънове.

Все повече в наши дни се появяват проблеми с премахване на стари изсъхнали опасни дървета в централните части на градовете. След тяхното отстраняване остават така неприятните за всички нас пънове, които загрозяват градините и парковете в градовете и селата. За целта фирмите поддържащи зелените площи и паркове прибягват до закупуване на машина за вадене на пънове. Благодарение на тях бързо и лесно се справят с премахването им. Освен големите фирми извършващи промишлени количества работа, и много физически лица си купуват фреза за дънери и пънове, за своите дворове и градини. Благодарение на тази машина за премахване на дънери фермерите отново могат да използват пространството което е било заето от стар пън за засаждане на нови дървета или изграждане на нови градини с цветя.

Пънорезачи
Пънорезач, предназначен за рязане на дървени ...

145 kg

300 mm
Машина за вадене на пънове модел F 360 ...

145 kg

300 mm
Ръчен пънорезач модел Laski F 460/18
Моделът F 460 ...

205 kg

800 mm
Самоходен пънорезач модел LASKI F 460E/27
Както и ...

230 kg

800 mm
Ръчна фреза за дънери модел Laski F 460 I
F 460 I ...

205 kg

800 mm
Самоходен пънорезач модел Laski F 460 EI
Този ...

230 kg

800 mm
Фреза за дънери Laski F 500H/38 (EFI)
Това е ...

775 kg

> 1000 mm
Предатори
Пънорезачка с вериги и ръчно управление
P 26 M е ...

1000 kg
Пънорезачка с вериги – дистанционно ...

1000 kg

RC
Пънорезачка на вериги –  ръчно ...

1042 kg
Пънорезачка с вериги – дистанционно ...

1042 kg

RC
Пънорезачка с вериги – дистанционно ...

1500 kg
Пънорезачка на шаси модел Laski P 75 RX
Моделът P ...

2000 kg

> 1000 mm
P 56 RX e пънорезач с верижно шаси с дистанционно ...

1640 kg

RC
Прикачни Пънорезачи
Пънорезачка модел Laski FZ 500/27
Това е нашият ...

244 kg

> 1000 mm
Фреза за дънери модел Laski FZ 500/38
Фреза за ...

264 kg

> 1000 mm
Професионална пънорезачка модел Laski FZ 500 ...

188 kg

> 1000 mm
Пънорезачка модел Laski FZ 560 T-M
FZ 560 е ...

546 kg

> 1000 mm
Прикачен пънорезач за монтиж на трактор
Този ...

526 kg

> 1000 mm

RC
Прикачен пънорезач модел Laski FZ 700 ...

330 kg

> 1000 mm
Пънорезачка модел Laski FZ 465
Модела FZ 465 е ...

200 kg

> 1000 mm

Често Задавани Въпроси:

Пънорезача е машина за бързо и лесно премахване на пънове под и над земната повърхност. Острите зъби прикачени на диска с лекота надробяват пънове с различен диаметър.

Предлагаме 2 типа пънорезачи - моторни и прикачни. При моторните модели периодично се сменят консумативи, като моторно масло и въздушен филтър. Периодично се заточват и ножовете. При прикачният тип единственото което се прави е периодично заточване на ножовете.

Гаранцията за всеки един модел фреза за дънери е 2 години с опция за удължаване. Предлагаме и гаранционно и извънгаранционно обслужване.

Цените са приемливи и достъпни. Ето и някои от цените на консумативите:

  • 1 литър масло е 19.80 лв
  • нож 38 лв
  • въздушен филтър 18 лв

В зависимост от обема и естеството на работа нашите експерти в тази област ще изберат най-добрият вариант за вас. Ще ви бъдат зададени няколко въпроса, за да се уточни за какво ви е нужен. Нашият сътрудник ще ви насочи към модела, който е най-удачен за вас.

За последните 3 години ‘’Ласки България’’ ЕООД е спечелила поръчки и проекти на над 40 броя машини за раздробяване на дънери, на различни Общини и Общински предприятия на територията на страната. Благодарение на тази специализирана техника много от изоставените градини и паркове в градските части са подновени и облагородени след премахването на дънери. Идеята тази машина за премахване на дънери както над земята, така и под земното равнище е тоталното остраняване на кореновата система с цел засаждане на ново дръвче. Нашите машини се справят с лекота като надробяват пънове с неограничен диаметър за минути бързо и лесно. Мощните двигатели на машините за раздробяване на дънери предават изключително голям въртящ момент на металният диск на които са прикрепени много на брой добре заточени зъби от закалена стомана.

Устройство на машина за раздробяване на дънери и пънове – гаранции, поддръжка, сервиз

Всички машини за раздробяване на дънери предлагани от ‘’ЛАСКИ БЪЛГАРИЯ’’ се предлагат с двугодишна гаранция, гаранционно и извънгаранционно обслужване и всички съпътстващи ЕС документи и сертификати и интрукции за работа с машините. Компанията разполага със всички консумативи и резервни части необходими за поддръжка и сервизиране на всички машини за раздробяване на дънери.

Всички машини за вадене на дънери са проектирани и работят на един и същ принцип. Крайната цел е дънерът да бъде премахнат, а не негово място да бъде залесено на ново. За да се справи всяка една фреза за дънери трябва да притежава мощен бензинов или дизелов агрегат, които да предава голяма мощност към дробящото устройство. Предаването на въртящият момент на една пънорезачка е еднотипно, чрез клинови ремъци които задвижват режещият диск. Той е изработен от изключително дебела стомана. Към диска са прикрепени определени на брой добре заточени зъби от закалена стомана. Благодарение на тях всяка една фреза за дънери се справя бързо и лесно с надробяването на пънове с неограничен диаметър както над земята така и под земната повърхност. В зависимост от производителността, големината и устройството на работа се подразделят на 4 подкатегории – (ръчни, самоходни, прикачни, верижни)

  • Ръчна машина за вадене на пънове – в този клас се причисляват най-малките модели на нашите машини за раздробяване на дънери. Тези категория се управляват от един оператор ръчно посредством ръчки за управление и ръчна система за завъртане на машината. Работата много е лека бърза и приятна. Най-често този тип пънорезачка се използва в частни стопанства, овощни градини и малки градини и паркове.
  • Самоходна фреза за дънери и пънове – този тип машини за изкореняване на дънери са по-големи от ръчните. Отличават се от тях по мощност тегло и размери. Най-важната разлика между двата типа машини е самоходът. Машината се управлява от един оператор, а придвижването и става чрез хидромотор. Благодарение на него тези модели лесно и бързо се придвижват. Най-често тази фреза за дънери се използва от Общини и Общински предприятия.
  • Прикачни машини за вадене на дънери – тази категория се характеризира със своята функционалност. Тази пънорезачка може да бъде прикачена към всякакъв вид строителна техника, чрез три точково захващане (фадрома, багер, товарач и други.) Машините се захранват от хидравликата на строителната техника или благодарение на собствен двигател. Най-често този тип се използват от строителни фирми при подготвяне на терени за строителство.
  • Верижен раздробител на пънове – този тип спада към най-голямата категория. Задвижват се чрез мощен бензинов или дизелов агрегат с вътрешно горене. Тези машини са изключително мощни големи и тежки. Снабдени са с каучукови вериги или големи гуми, които им позволяват да работят в тежки терени. Тези машини за раздробяване на дънери могат да бъдат управлявани както ръчно така и с дистанционно управление. Най-често верижните модели се използват в пресечени горски местности и била.
Фреза за дънери F 360 SW 11Пънорезачка F 460E 27Пънорезачка  с вериги P 50 RX

Мнения и коментари за машините за изкореняване на дънери

Мненията за подобен тип машини са много различни. В последните години се наблюдава изместване на човешката ръка от специализирани машини. Масово фирмите за поддръжка, изграждане и озеленяване на паркове и зелени площи осъзнават, че една машина заменя работата средно на 5 до 10 човека. В такъв случай, това е прекрасна инвестиция, която се възвръща за по-малко от година. Именно за това много наши клиенти ни се довериха и закупиха машини за изкореняване на дънери. След дългогодишно използване фирми, закупили наша техника споделят, че са изключително доволни и биха инвестирали повторно в по-нов модел раздробител на дънери.

В последните години ‘’ЛАСКИ БЪЛГАРИЯ’’ участва в много изложения и Национални сдружения на общините на Република България. Именно там много от директорите на БКС-та и Общински предприятия решиха да закупят машини за изкореняване на дънери за поддръжка на зелените площи на своите общини. Също така голяма част от малки предприятия и физически лица се довериха и се сдобиха с раздробител за пънове за своите дворове и стопанства. Анкета направена от нас доказа, че клиентите са доволни от нашите машини и споделят, че са спестили време и разходи благодарение на нашата комунална техника, която предлагаме. Благодарим на всички наши клиенти за позитивните коментари. Нашият екип е на разположение за избора на вашият нов раздробител на дънери.

Call Now ButtonОбади се