Доставка на дробилка за клони

В днешни дни предлагането на дробилки за клони е по-голямо от търсенето им. Все повече нови компании навлизат на Българският пазар, предлагани от фирми, които не са тясно специализирани в този топ професионална комунална техника. Всеки един потребител търси своите продукти в онлайн пространството благодарение на търсачката в най-голямата платформа – Google. При изписването на: продавам дробилка за клони, професионална дробилка за клони, дробилки за клони мнения, дробилка за клони цена, буквално интернет пространството ви затрупва с безброй сайтове и предложения за всякакви модели и видове дробилка за клони. Тук идва големият въпрос, коя марка, модел тип машина да изберем? Ние от Ласки България като професионалисти в тази сфера, в текста по-долу ще ви разясним в детайли как да направите своя правилен избор при покупка на дробилка за клони.

В информацията която ще ви споделим в този блог, се надяваме да спомогнем така, че вие да направите своят правилен избор. Какви са най-важните детайли които трябва да следите при закупуването на такава специализирана машина?

За какво ще използвате дробилката за клони?

Много важно е да определите вида и обема на работа, която ще извършвате. Друго много важно е, дали машината ще ви е необходима за лични нужди или за вашите бизнес цели. Ако сте решили да използвате машината за лични цели, може да се сдобиете с малка градинска дробилка с мощност до 14 кс. и диаметър на рязане на дървесина до 8 см. Ако сте решили да правите бизнес, задължително се нуждаете от голяма мобилна бензинова дробилка за клони, с минимум 15 см. входяща дървесина с мощност минимум 25 кс. Машината трябва да е мобилно ремарке с теглич до 750 кг., с идеята да бъде прикачено към вашият автомобил и да бъде управлявано от водач само с категория В. Ремаркето трябва да е съпроводено от всички необходими сертификати за движение по републиканската пътна мрежа и възможност за регистрация в КАТ или КТИ.

Доставка на дробилка за клони

Какъв тип дробилка да изберете?

Това е другият много важен въпрос, по-който трябва да се замислите. Този тип машини се делят на няколко вида: (бензинова, дизелова, електрическа, прикачна-без собствен двигател). Бензиновата е най-добрият и най-правилният избор според нас, тъй като е лесна за работа и евтина за поддръжка. Дизеловите варианти не са добра идея, тъй като както всички знаем за навлезлите в европейският съюз ЕКО норми забраняващи дизеловите двигатели. Електрическа дробилка за клони – тя се подразделя на два вида, едните са любителски на 220 волта за домашна употреба и големите стационарни трифазни предназначени за производство. Прикачният вариант е изключително добър за земеделци, които имат вече закупени трактори. Машината може да се прикача на трактори от 15 кс до 120 кс в зависимост модела, който сте си избрали. Като съвет от специалистите на ЛАСКИ БЪЛГАРИЯ ЕООД, ви съветваме винаги да избирате професионална дробилка за клони, а в никакъв случай любителска.

Какво устройство на дробилка за клони да изберем?

Устройството при различните марки е различно. Най-често се подразделят на два вида: Първият вид е с ножове. Смятаме, че това е най-добрият вариант тъй като ножовете равномерно раздробяват дървеният материал на ситен чипс от 0,5см до 1,5 см, перфектен за последваща обработка и компост. За целта обаче трябва всеки нож за дробилка за клони да бъде добре заточван периодично. С този вид устройство машината не се задръства по време на работа, което позволява продължително дробене без прекъсване на работният процес. Вторият вариант са така наречените чукови дробилки. Нашето мнение е, че този тип дробилки не са никак добра идея. Това е така, тъй като освен наличието на ножове този тип дробилка за клони, има допълнително много на брой чукове (10 бр. – 70 бр.), които донадробяват чипса до още по ситна фракция, която е напълно неизползваема.

Доставка на дробилка за клони

Каква е цената на една дробилка за клони?

Цената на подобна градинска техника варира от много-ниска, през междинна, до много висока. Ние ви съветваме, никога да не купувате дробилка за клони на небезизвестни марки на ниски цени от случайна компании. Както споделихме по-горе има изключително богат избор на производители и продавачи на такъв тип техника. Съветваме ви да изберете вашият модел от оторизиран представител на марката, който носи гаранция за вашата покупка. Също така да разполага със сервизи или мобилен сервиз, който да обслужва и поддържа вашата машина. Да ви предлага оригинални резервни части и гаранционна и извънгаранционна поддръжка. Не купувайте такъв тип техника от случайни фирми, сайтове или втора употреба, тъй като ще си навлечете много неприятности.

Дробилка за клони мнения?

Мненията на хората са различни. Ние смятаме, че трябва добре се информирате преди да пристъпете към покупка на подобен тип техника, особено ако не разбирате от нея. Много е лесно да бъдете подведени от ниска цена или да бъдете заблудени от неверни технически параметри на предлаганите по сайтовете машини. Ние смятаме, че е добре да отделите по-голям бюджет за закупуването на техника, тъй като това гарантира високо качество и дълготрайна безпроблемна работа на машината. Имайте предвид, че качествените продукти са на средна до висока цена, която ще ви гарантира добра покупка, макар и по-скъпа.

Да закупя ли втора употреба на по-изгодна цена?

Много хора се запитват, дали това не е най-добрият и изгоден вариант за покупка. Смятат, че при покупка на дробилка за клони, от друга страна ще се сдобият със запазена добре поддържана дробилка. За съжаления фактите са други. Машините пристигат амортизирани в лошо състояние, което налага цялостно обслужване. Оказва се доста често, че това са стари модели, за които вече не се предлагат резервни части и ремонта на закупената от вас техника не може да бъде извършен. Сдобивате се с машина, която на практика е неизползваема и непродаваема. Именно за това ви съветваме да не закупувате втора употреба техника без гаранция. Това крие изключително големи рискове, а разходите направени за покупка и транспорт вече не могат да бъдат възстановени.

Доставка на дробилка за клони

Препоръчайте дробилка за клони?

Дробилки за клони мнения? – както споделихме в по-горният текст смятаме, че не трябва да се вярва на мнения на некомпетентни хора. Препоръчваме закупуването само и единствено на професионална комунална техника. Смятаме, че любителските варианти за грешна покупка, тъй като след закупуването разбираме, че са недостатъчно добри и напълно ненужни за нашата работа. Лошото е, че вашата инвестиция дори и малка няма как да бъде възвърната. По-добра идея е да вземете под наем, отколкото да закупите евтин вариант, който след това ще ви бъде напълно ненужен и захвърлен във вашият гараж. Любителските варианти най-често електрически или бензинови варират от 600 лв. до 1900 лв., като най-често са пластмасови и корпусите се спукват не след дълго. Те са подходящи за не повече от 1 см. в диаметър дървесина, макар и в описанието да има описано, че могат да надробяват дървесина с диаметър до 5-6 см. Тази информация е подвеждаща и много често нереална. Съветваме ви да закупувате само професионална техника на доказани марки във времето.

Ласки е една от компаниите доказала се повече от 25 години на пазара изнасяща за над 52 страни по света. Печели редица награди на изложения в Европа, Азия и Америка. В България компанията работи повече от 12 години, като е спечелила доверието на своите клиенти със своето качество и коректност. Ние като екип от професионалисти, може да ви насочим към най-добрият и правилен избор за вашата дробилка за клони.

 

Оставаме на ваше разположение за въпроси и консултации!