Дробилка за клони за трактор

Това е един от най-често задаваните въпроси отправени към нас от нашите клиенти, решили да закупят моторна дробилка за клони. Друг много често срещани въпроси са: Препоръчайте дробилка за клони? Каква дробилка за клони да си купя?

В тази статия ще разкажем подробно какво трябва да знаем при избор и покупка на дробилка за клони.

Тези въпроси са изключително важни при избор на такъв тип специализирана техника, тъй като много от клиентите тепърва се сблъскват с големият избор на марки и модели на пазара. Много е важно да намерите тясно специализирана компания на известен бранд, която предлага този тип професионална комунална техника. Нашата компания ЛАСКИ БЪЛГАРИЯ ЕООД е именно такава, ексклузивен представител, който продава поддръжка и сервизира в рамките на България комуналната техника с бранда на световно известната чешката компания LASKI s.r.o.

Нашата компания е натрупала дългогодишен опит и много доволни клиенти в тази сфера. Именно за това нашите служители са специалисти в тази област и с удоволствие консултират клиенти решили да закупят чешка дробилка за клони. Предлагаме изключително разнообразна гама от модели – от най-малкият модел градинска моторна дробилка за клони модел LASKI LS 65 CH с 5,1 см диаметър на входящата дървесина, до нашата най-голяма дробилка за клони за трактор модел LASKI LS 200 T за раздробяване на клони с диаметър до 20 см. Без значение кои от нашите модели бихте избрали държим да подчертаем, че всяка една от тях е професионална дробилка за клони, подходяща за всекидневна експлоатация.

Цена на дробилка за клони

Това е един от най-важните въпроси, които вълнуват всички решили да закупят дробилка за клони. Смятаме, че това не е най-важният въпрос при избор на подобна машина. Не трябва да се подлъгвате от ниските цени, които се предлагат от различни продавачи на българският пазар. Най-често по външен вид се доближават до професионална моторна дробилка за клони, но реалността е напълно различна. Описаните технически параметри като: размера на входяща дървесина, мощност на двигателя, производителност, размер на дървесен чипс, ЕС сертификати за регистрация в КАТ и КТИ и още много други не отговарят на реалността. Също така много от тях не са снабдени с така наречената NO STRESS система за предпазване на дробилката от претоварване, нямат здрава конструкция, хидравлични валяци за придърпване на дървесината, бордови компютри за следене на сервизни интервали, работни часове обороти и много други функции необходими за една професионална дробилка за клони.

Много често евтините варианти са изработени от тънък нискокачествен материал, който още след първата година започва да корозира а след втората се появяват големи дупки по корпусите, които правят дробилката на практика неизползваема повече. Именно заради това се получават и големите ценови диапазони между качествена и некачествена дробилка за клони.

Дробилка за клони

Моля, препоръчайте дробилка за клони

Този запитване е изключително интересно, тъй като всеки има различни предпочитания за професионална комунална техника. Ние накратко ще ви разясним какви са вариантите на дробилките за клони и ще отговорим на вашето питане – препоръчайте дробилка за клони.

  • Моторна дробилка за клони – това са всички дробилки, които са снабдени с двигател. Те се делят на според типа на двигателя , бензинова дробилка за клони, дизелова дробилка за клони и на газ. Това са всички наши модели от серията LS (LASKI LS 95 CH, LASKI LS 160 P, LASKI LS 160 DW Track, LASKI LS 100 27 C). Смятаме, че този тип дробилки са най-добрия избор за вас, тъй като са мобилни лесни за придвижване, със собствен двигател и не се нуждаят от допълнителен инвентар.
  • Прикачна дробилка за клони – това са всички тези, които се прикачват към навесната система на трактори посредством кардан с различни мощности на двигателите (конски сили). Това са всички наши модели от серията T (LASKI LS 95 T, LASKI LS 160 T, LASKI LS 200 T). Както сме споменавали в други наши статии, те са най-подходящи за фермери, които имат вече закупени трактори.
  • Електрическа дробилка за клони – смятаме, че електрическите дробилки не са за предпочитане и ще се обосновем в следващите няколко изречения. Те се делят на два вида: домакински и професионални. Домакинските са най-често с диаметър на входящата дървесина от 1 до 3 сантиметра, изработени са с пластмасови материали, които много бързо се амортизират. Тя е подходяща единствено и само за раздробяване на рози или други тънки клечки. Най-често техните цени варират между 500 и 1200 лева в зависимост от производителя и не вършат никаква работа. Вторият вариант са професионалните стационарни барабанни трифазни дробилки, които най-често се използват за донадробяването на дървесен чипс при производството на пелети и екобрикети. Смятаме, че те не са добър вариант, тъй като са изключително енергоемки.
  • Самоходна верижна дробилка за клони – както сме споменавали и в други наши статии, това са самоходни дробилки снабдени с вериги, за работа в тежки неравни терени. Този тип машини са по-скъпи от другите варианти, тъй като са направени за работа при големи наклони и работа в лоши метеорологични условия. Снабдени са с лебедка и дистанционно за управление в тесни и опасни терени. Благодарение на това дистанционно управление оператора е извън обхвата на безопасно разстояние.

Устройството на дробилката за клони

При избора на дробилка трябва да се запознаем, какво е устройството за раздробяване. Има два типа устройства.

  • Първият тип устройство на дробилка за клони е с ножове. Най-често те са 4 на брой, 2 ножа и 2 контраножа. Разбира се има и модели, които имат повече или по-малко на брой ножове. Смятаме, че ножовете е най-доброто устройство за раздробяване и ви съветваме при избор на машина да изберете този тип.
  • Вторият тип устройство на дробилка за клони е с ножове и чукове. При раздробяване на дървесината ножовете нарязват дървото на ситен дървесен чипс, с размери вариращи от 0,3 до 2 – 3 сантиметра. Идеята на чуковете е след това да доначукат този чипс до още по-ситна фракция, до около 0,3 см. Това обаче предизвиква много често задръстване на дробилното устройство, и се налага многократно спиране на машината за почистване. От там идва ниската производителност и нерентабилност при раздробяване на дървесината. Също така тази ситна фракция не е подходяща за последваща обработка. Най-често фирмите, които изкупуват дървесният чипс имат изисквания за размерите, които са между 0,5 и 3 сантиметра.

Препоръчана дробилка за клони за трактор

Бюджета за покупка на дробилка за клони.

Тук смятаме, че без значение дали ще се занимавате професионално или за лични нужди е задължително да си закупите професионална дробилка за клони. Да отделите по-голям бюджет за покупка, тъй като много често наши клиенти, закупили евтина непрофесионална дробилка се налага да закупят втори път качествена, след като са установили, че евтините непрофесионални варианти не им вършат работа. Така ви излиза доста по скъпо, тъй като си закупувате дробилка за клони втори път.

Ние като професионалисти в тази област бихме ви посъветвали да наемете за ден два дробилка за клони, отколкото да закупите евтин вариант. Също така бихме ви препоръчали да видите в реални условия работата на модела дробилка, на който сте се спрели.

Ласки България много често организира демонстративни работни срещи в различни градове от страната, на които нагледно показват как работят машините на марката LASKI. Може да получите информация и дати за организиращите се събития, изложения на нашата фейсбук страница на LASKI. Ние като професионалисти в тази област, сме насреща за консултация и съвети при избора на дробилка за клони за вашите нужди. Информация за нашите контакти може да намерите на нашият уебсайт www.laski.bg