Каналокопател от Ласки България

Все още много от хората не са запознати с тази специализирана машина наричана по различни начини, например: тренчер, каналокопател, роторен каналокопател, каналокопач и т.н. В тази статия в детайлност ще разясним на аудиторията какво представлява, какво е предназначението му и какъв да изберем, ако пристъпим към подобна покупка.

В наши дни все по-често работната ръка се заменя с автоматизация и машини, което спомага за ефективност, бързина и качество в работният процес. Именно за това все повече човешкият труд се заменя с машини. Тази машина за копаене на канали помага изключително много за бизнеса, като спестява изключително много време и средства.

Всеки бензинов каналокопател е снабден с автономен двигател, който задвижва стоманена верига, на която са прикачени така наречените зъби и лопатки, благодарение на които той прокопава почвата. Този каналокопач е предназначен бързо и лесно да прокопава канали с различна ширина и дълбочина на изкопа. Той е снабден с витло, което спомага за изхвърлянето на издълбаната почва непосредствено до изкопа, за по-лесно заравяне след това. Най-често се предпочита от интернет доставчици или кабелни телевизии, които имат необходимост от полагане на кабели в земя. Също така се предпочита от ВиК работници, за полагане на кабели и тръби. Много от озеленителни фирми, горски и ловни стопанства, животновъди, земеделци изграждат напоителни системи за своите стопанства и овощни градини и много други.

Благодарение на този каналокопател, лесно и бързо можете да прокопаете от 60 до 200 линейни метра само за час. Благодарение на тази машина за копаене на канали оформяте перфектният канал с различни дълбочини от 50 до 90 см и ширина на изкопа от 10 – 12 см.

Каналокопател на Laski

Какъв каналокопач да изберем и какви биват те?

Тази тема е много коментирана в интернет пространствата и в точност форумите за такъв тип техника. Както винаги, мненията са много различни и пъстри, някои от тях са положителни а други отрицателни. Именно за това е добре да се информирате със специалисти в тази област, а не да се доверявате на коментарите в интернет пространството.

Действително е от значение какъв каналокопател ще подберете при покупка. Дали той действително е правилният за вас, дали ще ви свърши желаната от вас работа и дали ще изберете правилният производител. Съветваме ви да не закупувате евтин китайски тренчер каналокопател. Покупката на подобна машина за копаене на канали за кабели, ще се окаже наистина нерентабилна и грешна. Много често тези евтини варианти в последствие се оказват скъпи, тъй като не вършат желаната от вас работа, захвърляте ги някъде в гаража и се налага повторно закупуване на подобна машина. Именно за това ви съветваме да закупите професионален каналокопач на известен бранд, тясно специализиран в такъв тип техника доказал се в годините на пазара, разполагащ със сервиз резервни части и поддръжка. Нужно е да се консултирате със специалист от компанията, който да ви разясни какъв тип машина за копаене на канали ви е необходима, тъй като има различни видове. Сега ще разясним на нашите читатели видовете тренчер, каналокопател, каналокопач или както решите да го наричате вие.

Делят се на три вида: ръчни, самоходни и прикачни:

  • Ръчен каналокопател – той е снабден с бензинов двигател със собствено задвижване на веригата посредством ремъци. На веригата са прикрепени зъби и лопатки, които с лекота издълбават всякакъв тип почва. В зависимост от дължината и ширината на тази верига се определя дълбочината и ширината на копаене. Те могат да бъдат различни. Нашите модели варират между 50 – 90 см. Този тип бензинов каналокопател се придърпва от оператора, именно за това се нарича ръчен. В нашият сайт може да откриете този модел под името LASKI TR 50. В нашата гама този тим ръчен каналокопател е с дълбочина на изкопа между 50 – 60 см и ширина на изкопа между 10 – 12 см. Предлага се като опция с няколко на брой двигатели и мощности.
  • Самоходен каналокопач – той е снабден с бензинов двигател със собствено задвижване на веригата посредством ремъци. Както и на своя по-малък събрат (ръчния каналокопател) на веригате са прикрепени зъби и лопатки, които могат да прокопаят всякакви типове почва. В зависимост от дължината на веригата и при този модел се определя дълбочината и ширината на изкопа. Разликата между ръчния и самоходния е, че при самоходния има внедрен електродвигател, който задвижва машината и не се изисква човешка сила от оператора. Именно за това при този модел производителността достига до 180 линейни метра на час, спрямо ръчният, който достига 60 линейни метра на час. При нашите модели на самоходен каналокопач варират между 60 – 65 см. В нашият сайт може да ги намерите под името LASKI TR 60. Както и при ръчния така и при самоходния вариант в нашият сайт може да изберете своят каналокопател с различна марка на двигателя.
  • Прикачен каналокопач – при този тип е задължително да имате наличен багер или строителна техника с подходящи параметри за прикачване на този тренчер. Този вариант най-често се използва и е предпочитан за по-големи обеми от работа, например, пътно строителни фирми полагащи тръби за вода, газ, кабели на големи дълбочини и големи разстояния. Също така от земеделци, които имат вече закупена техника, на която прикачат своят каналокопател за трактор. В нашият сайт може да откриете този тип под името ART 90. Той е с дълбочина на изкопа до 90 см и ширина на изкопа до 12 см. Този модел е изключително професионален, предназначен за постоянна работа без ограничена производителност и линейни метри на час.

Каналокопател на Laski

Колко струва един каналокопател?

Както за всяка една техника, така и за тази специализирана машина възниква този въпрос. Той е много коментиран в интернет пространството и поставя много въпроси, дали е удачна покупката на подобна машина. След наше проучване сме извадили два интересни въпроса задавани много често във форумите, след което ще ги коментираме.

1. Ръчно изкопаване на канал цена? – за да е толкова често задаван този въпрос оставаме с впечатлението, че на много хора се налага извършването на тази услуга, например, копаене на канал за водопровод или използване на каналокопач за кабели. Тук идва въпроса, дали да си закупя бензинов каналокопател или да намеря фирма която да извърши тази строително ремонтна дейност. Ние смятаме, че ако тази услуга е еднократна е по-добър вариант фирма да извърши тази работа, но ако това ви се налага по-често е добра идея да си закупите, тъй като тази покупка бързо ще се възвърне.

2. Копаене на канал за тръбопровод цена? – този въпрос е много сходен с предният. Определено много хора се нуждаят от тази услуга. Както споменахме по-горе смятаме, че ако тази дейност няма да бъде еднократна е по-добра идея да си закупите свой собствен роторен каналокопател, с който да извършвате тази дейност. Много често наши клиенти закупили подобна машина за собствени нужди в последствие извършват тази услуга за допълнителни приходи към своят бюджет.

Надяваме се след прочетеното по-горе да подберете най-правилният модел за вас. Но не забравяйте, че и нашият екип е на среща за консултация при избор на вашият каналокопател. Ще бъдем радостни да помогнем в избора Ви за вашата нова придобивка!