Клонотрошачка

През последните години се наблюдава все по изразеният проблем с дърветата в централните части на градовете и селата. С напредване на възрастта всяко едно дърво става прекалено голямо и засяга сгради, жици, кабели, огради и много други съоръжения. Също така някои от клоните изсъхват във времето поради заболяване на някои от дърветата и тези клони стават опасни за хората. Забелязва се, че след преминаване на буря доста често има паднали клони по паркове, градини, пътни платна и др., които причиняват неудобство за населението в централните градски части. Освен за промишлени цели много озеленяващи фирми използват моторна клонотрошачка за поддръжка на паркове и градини, а физически лица използват градински шредер за лични нужди. Поради тези факти напоследък навлезе в нашето ежедневие употребата на така наречената клонотрошачка.

Благодарение на тази машина бързо и лесно надробяваме всякакъв вид дървесина (клони, храсти, дъски и др.) Чрез надробяването с клонотрошачка, превръщаме големи обеми от дървесина в ситен чипс с малки размери 0,5-1,5 см който представлява ценен биоразградим отпадък лесен за товарене и транспортиране. Именно тези отпадъци все повече намират приложение в промишлеността и земеделието. Надробеният дървесен чипс, който е изходната суровина от една клонотрошачка се използва за отопление, енергия, торове и компости чрез които се извършва наторяване, което спомага за бързо развитие и бързо израстване на растения и дървета. Макар този компост да намира приложение от десетки години в другите държави и континенти в България едва от няколко години започва да набира популярност. Цената му е висока, а себестойността му е ниска тъй, като това е отпаден продукт от всяка една моторна клонотрошачка. Много наши клиенти, производители на лозови масиви все повече проявяват интерес за закупуване на подобна машина. Оказва се, че след подрязването на лозовите масиви, лозовите пръчки се надробяват върху земната повърхност, като по този начин получават изключително богата био тор от която земеделските производители се нуждаят за добра реколта през новият сезон.

При интерес и възникнали въпроси моля не се колебайте да ни потърсите. Екипът на ‘’Ласки България’’ ще консултира своите клиенти, за да направят своят най-добър избор за професионална моторна клонотрошачка или любителски градински шредер. Оставяме на ваше разположение!

Клонотрошачка- мнения

Клонотрошачка мнения- все повече хора имат положителни мнения за закупуване на подобен тип машина.

Много от тях бяха скептично настроение в миналото и смятаха, че могат да се справят и без тях. Но напоследък се наблюдава, че все повече хора прибягват до закупуване или наемане на клонотрошачка. Оказва се, че благодарение на тази машина наши клиенти пестят време и пари, а инвестицията от закупуването на дробилка за клони се възвръща изключително бързо. Голяма част от нашите клиенти споделиха, че след закупуването на тези машини, те им носят приходи, тъй като се оказва, че изходната суровина (дървесният чипс) е ценен и редица фирми и производители изкупуват тази суровина за направата на крайни продукти като (пелети, екобрикети, тор, компост, декорация за градини и др.) Оказва се, че за в бъдеще подобна бензинова клонотрошачка ще бъде необходимост в нашият бит и ежедневие.

Клонотрошачка от Ласки България

Клонотрошачка – цена

Клонотрошачка цена?- това е най-често задаваният въпрос. Смята се, че подобен тип машини са скъпи и недостъпни за всеки един от нас. Ние от ‘’Ласки България’’ ЕООД, като специалисти ще опровергаем този мит. Цените на една клонотрошачка варира според нейните технически спецификации и предназначение. Ценовият диапазон варира от 2500 лв за най-малката моторна клонотрошачка с диаметър 5,1 см входяща дървесина в диаметър и достигат до 90000 лв за мощна верижна моторна клонотрошачка с 20 см входяща дървесина в диаметър. Именно за това нашата компания предлага широка гама от модели, за да задоволи нуждите на всеки един потребител. При нас може да откриете от най-малкият модел градински шредер за лична употреба, до най-голямата дробилка за клони за промишлени цели. Именно този широк ценови диапазон позволява на всеки един от нас да направи своя избор и да закупи своята бензинова клонотрошачка според бюджета, с който разполага. Според наше проучване продажбите в последните 3 години на подобен тип комунала техника в нашата компания е нараснала с 70 % спрямо предходните години. При необходимост от подобни машини, не се колебайте да ни потърсите и да Ви помогнем да направите вашият правилен избор. Ние екипа на ‘’Ласки България’’ ЕООД оставяме на ваше разположение.

Клонотрошачка – под наем

През 2020 година ‘’Ласки България’’ стартира проект за отдаване на техника под наем за град Варна и околни градове в рамките на източна България. С това начинание компанията смята да навлезе на пазара с отдаване на различни видове комунална техника. Една от най-иновативните категории е – Отдаване на клонотрошачка под наем. Тя стартира с изключително голям интерес от наши клиенти. Все повече физически и юридически лица прибягват до наемането на подобна техника, за своите нужди. Доста често това са клиенти които изключително рядко използват подобен машини (1-2 пъти годишно). Именно те предпочитат да наемат клонотрошачка под наем, а не да закупят клонотрошачка втора ръка.Благодарение на тази машини нашите клиенти пестят време и средства. Оказва се, че в рамките на един ден може да свършите желаната от вас работа, която без този градински шредер би ви отнело цяла седмица. Цените за под наем са достъпни за всеки един потребител, прибегнал до наемането на подобна клонотрошачка.

Предлагаме и транспорт до посочен от вас адрес за техника под наем както в рамките на града така и до други градове. При отдаването на всяка една техника, екипа на ‘’Ласки България’’ ЕООД изисква информация от клиентите си за типа и количеството на работа и преценява какъв тип клонотрошачка за под наем би Ви била нужда да свършите своята работа. След избора на правилният модел моторна клонотрошачка наш служител запознава клиента с машината, типа на работа и безопасност при работа с машината. Провежда кратко обучение и показно как се работи с нея, след което клиента прави тест пред наш служител и при възникнали въпроси от страна на клиента се разясняват. Много важна част при работа с моторна клонотрошачка е използването на задължителните предпазни работни средства (очила или маска, ръкавици, антифони). Важно е да се знае че най-важното е здравето и живота на човек!

При интерес за под наем за комунална техника от ‘’Ласки България’’ ЕООД се свържете с нас, а нашият екип ще предложим най-доброто решение за вас!

Клонотрошачка

Закупуване на клонотрошачка – какъв тип да изберем

Съществуват няколко типа клонотрошачка: бензинова, дизелова, електрическа, прикачна.

Бензинова клонотрошачка – този тип е най-предпочитания и най-добрият вариант които бихте избрали според нас. Бензиновият двигател на всеки един градински шредер разполага с висока мощност, нисък разход на гориво благодарение на нашите нови двигатели съобразени с най-новите еконорми по изисквания на Европейският съюз EURO 6. Характеризират се с евтина поддръжка, консумативи и практичност.

Дизелова клонотрошачка – този тип беше предпочитана до скоро, но след навлизане на новите изисквания за евро норми от края на 2019 година които наблюдаваме, все повече производители на подобен тип техника спират производството на дизелови двигатели. Разходът на гориво вече е изравнен с разходът на бензиновите двигатели от ново поколение, но обслужването и консумативите остават значително по-скъпо. Според нас за в бъдеще дизеловите двигатели на всяка една моторна клонотрошачка ще бъдат изцяло заменени поради голямото замърсяване което произвеждат в световен мащаб.

Електрическа клонотрошачка – през 2020 година компанията LASKI s.r.o. разработи първата голяма мобилна дробилка за клони LASKI LS 160 A с изцяло 100% автономен електрически двигател.

Януари 2021 е година ще е дебютът на новият модел електрическа клонотрошачка а , продажбите ще стартират в началото на месец Февруари.

Прикачна клонотрошачка – този тип дробилка за клони е изключително ползотворна за клиенти които имат закупени трактори. Чрез бързо триточково захващане този тип се прикачва към задната навесна система на всеки един трактор. Задвижва се благодарение на силоотводният вал на трактора на 540 или 1000 оборота в минута. Този тип дробилки е изключително опростен и надежден. Той не се нуждае от поддръжка и консумативи, а единственото което се заточва са така наречените ножове за клонотрошачка.